Afspraak maken bij FysioStiens

FysioStiens • Truerderdyk 9 • 9051 JB STIENS • Tel: (058) 257 52 50 • e-mail: info@fysiostiens.nl

Nynke Canrinus, de kinderfysiotherapeut bij FysioStiens

Nynke Canrinus, de kinderfysiotherapeut van FysioStiens legt uit hoe het werk van een kinderfysiotherapeut eruit ziet en een aantal patiënten vertellen over hun ervaringen met FysioStiens Stiens


Kinderfysiotherapie (0 t/m 18 jaar)

kinderfysiotherapie bij FysioStiens

Heeft u vragen of zorgen over de ontwikkeling van uw kind, dan kan de kinderfysiotherapeut hierbij ondersteunen. Hieronder een aantal voorbeelden:

  •    Regelmatig vallen/struikelen, onhandigheid, moeite op de sportclub of met gymnastiek op school
  •    Schrijfproblemen, moeite met knippen of knutselen
  •    Overgewicht
  •    Blessures of pijnklachten bij sporten/bewegen
  •    Conditie verlies na bijvoorbeeld een ziekteperiode
  •    Houdingsproblemen
  •    Ademhalingsproblemen
  •    Aangeboren afwijkingen

kinderfysiotherapie bij FysioStiens

Jonge kinderen van 0-2 jaar zijn ook welkom bij ons in de praktijk. De ontwikkeling van een baby verloopt gelukkig vaak ongemerkt, maar soms is er een beetje hulp nodig. U kunt onder andere denken aan de volgende problemen:

  •    Voorkeurshouding met of zonder schedelvervorming
  •    Vertraagde motorische ontwikkeling (zitten, kruipen, lopen)
  •    Billenschuivers / tenenlopers
  •    Vaak vallen
  •    Angstig tijdens bewegen
  •    Een slappe baby (hypotonie)
  •    Een overstrekkende baby
  •    Een huilbaby

De behandeling van baby’s zal voornamelijk bij u thuis plaatsvinden. Dit is voor uw kind de meest vertrouwde omgeving.

Het doel van de kinderfysiotherapie is om samen met de ouders, spelenderwijs de ontwikkeling te begeleiden en te stimuleren, zodat uw kind op latere leeftijd geen / zo weinig mogelijk hinder ondervindt.

Op dit moment wordt fysiotherapie voor kinderen onder de 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Meestal wordt uw kind doorverwezen door een huisarts, consultatie bureau arts of specialist. U kunt ook zonder verwijsbrief contact met ons opnemen, bijvoorbeeld, omdat u zich zorgen maakt dat uw kind achterblijft in de ontwikkeling in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Voor kinderfysiotherapie aan huis is een verwijsbrief nodig van een huisarts of specialist.


Plagiocephalometrie (PCM) bij baby’s met een voorkeurshouding en afplatting van het hoofd.

Plagiocephalometrie (PCM) is een meetmethode waarbij met behulp van een bandje thermoplast, een precieze afdruk wordt gemaakt van de vorm van het hoofd van uw baby.

Meting kinderhoofd

Dit kan worden gedaan wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een voorkeurshouding bij uw baby. Hierdoor kan een vervorming van het hoofd plaatsvinden, waarbij een afplatting ontstaat van het achterhoofd. In sommige situaties kan de vervorming verder gaan en ook een scheefstand van de oren of ogen veroorzaken.  

tekening bovenkant kinderhoofd

Door middel van de PCM meting wordt er heel nauwkeurig op een betrouwbare manier een meting gedaan naar de ernst van de afplatting. Dit wordt gedaan door de kinderfysiotherapeut en kan na het behandeltraject nogmaals worden herhaald, om onder andere op deze wijze de verandering inzichtelijk te maken.

Meting kinderhoofdDe meting is volledig veilig voor uw kind en zal geen pijn doen. De gehele meting zal ongeveer 10min tot 15min tijd nemen. Na afloop van de meting zal de kinderfysiotherapeut het bandje beoordelen en de ernst van de afplatting berekenen. Dit wordt vervolgens met u besproken samen met het mogelijke behandeltraject.

Hebt u vragen, neemt u gerust contact op met Nynke Canrinus


MOVE 'Kom in beweging'

move folder

Een programma voor kinderen (én hun ouders) met bewegen, informatie en plezier!
In 10 weken op weg naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht.

Hieronder kunt u de folder met informatie (pdf) downloaden:
Voorlichtingsfolder Move kom in beweging

 

 

 


Telefoon 058 2575250 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie

U kunt bij ons terecht als u: een lichamelijk probleem hebt waardoor bewegen moeilijk of pijnlijk is, niet goed kunt bewegen, meer wilt of moet bewegen, maar niet weet hóe. Uw klachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Misschien komen ze door een verkeerde houding, een sportblessure, een ongeval of ziekte, klachten opgedaan tijdens het werk of gewoon omdat uw lichaam ouder wordt. Kinderen behandelen wij ook. Mocht uw kind klachten hebben die buiten ons werkterrein vallen, dan verwijzen wij u door naar een gespecialiseerde collega uit ons netwerk.

 • Wat kunt u verwachten?
  De fysiotherapeut zal u helpen om uw lichaam te laten herstellen. Het doel is dat uw klacht vermindert en dat u beter kunt functioneren, óók als u een blijvende aandoening of klacht hebt.

  Onze behandeling richt zich niet alleen op de pijnlijke plek, maar op uw hele lijf en de manier waarop u dagelijks beweegt. U leert hoe u deze klacht en verdere problemen kunt tegengaan door verantwoord te bewegen. Dat kan inhouden: anders tillen, actief zitten, bepaalde spieren meer gebruiken of juist ontlasten. De fysiotherapeut begeleidt u als een soort coach, zodat u zelf voelt en aanwent hoe u uw lichaam beter kunt gebruiken. U krijgt altijd een behandeling op maat. Een standaardtherapie kennen wij niet.

 • Tijd
  De behandeltijd is afhankelijk van uw klachten en uw behandeling (individueel of in groepsverband). De fysiotherapeut bekijkt samen met u hoe lang het behandelen zinvol is. Als u de praktijk niet zelf kunt bezoeken, dan kunnen wij u thuis behandelen.

 • Kwaliteit
  Wij baseren ons werk op wetenschappelijke inzichten en protocollen voor de fysiotherapeut. Deze combineren wij met onze praktijkervaring en een persoonlijke aanpak. Alle vier fysiotherapeuten staan geregistreerd in het Centrale Kwaliteits Register. Dat betekent onder meer dat wij officieel opgeleid zijn als fysiotherapeut, regelmatig bijscholing volgen en ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Wij volgen de richtlijnen van onze beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

 

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak gaat de fysiotherapeut met u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. We starten met een uitgebreid intake-gesprek. Aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en benoemen we concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Contact

U kunt rechtstreeks een afspraak maken.
Bij voorkeur ‘s ochtends bellen tussen 8.30 uur en 12.00 uur.:

Adres: Truerderdyk 9,
Plaats: 9051 JB STIENS
Bel: (058) 257 52 50
E-mail: info@fysiostiens.nl

Aanmelden via website:

Online afspraak

 

 

FysioStiens  •  Truerderdyk 9  •  9051 JB STIENS  •  Tel: (058) 257 52 50  •  e-mail: info@fysiostiens.nl